Tidak dapat dipertikaikan kenyataan bahawa di antara kalangan pelakon muda, Alia Bhatt tampil di hadapan. Dia merupakan salah satu pelakon yang mendapat bayaran tertinggi di India, dan sehingga tahun 2019, dia telah merangkumi empat Anugerah Filmfare.

Alia menghabiskan masa yang berkualiti dengan neneknya Gertrude Hoelzer

Dilahirkan dalam keluarga Bhatt, dia adalah anak perempuan kepada pembuat filem Mahesh Bhatt dan pelakon Soni Razdan. Ayahnya berketurunan Gujarati dan ibunya berketurunan Pandit dan keturunan Jerman. Dia memegang kewarganegaraan Britain. Alia mempunyai seorang kakak perempuan, Shaheen, dan dua adik-beradik tiri, Pooja dan Rahul Bhatt.

Menggambarkan masa kecilnya, Alia telah mengatakan, "Saya memiliki asuhan yang agak sederhana. Saya tidak mendapat kesenangan yang orang anggap saya dapat kerana saya adalah anak perempuan Mahesh Bhatt.

Tumbuh dewasa, dia tidak berkongsi ikatan rapat dengan bapanya; ibunya mengatakan bahawa dia membesarkan anak-anaknya kebanyakan masa sebagai ibu bapa tunggal kerana suaminya tidak begitu berminat dalam kehidupan mereka.

Bhatt bercita-cita menjadi seorang aktris dari usia muda, dan mengatakan bahawa dia mula-mula menyedarinya ketika berlatih untuk koir sekolah di tadika. Dia segera memulakan pelajaran menari di institut Shiamak Davar.

Peranan lakonan pertamanya adalah pada usia lima tahun dalam usaha produksi ayahnya Sangharsh (1999), di mana dia melakonkan watak Preity Zinta versi yang lebih muda. Bercakap mengenai pengalamannya, Bhatt kemudian berkata, "Saya tidak ingat banyak syuting. Saya akan pergi ke set hanya untuk makanan".

Alia Bhatt menyambut ulang tahunnya yang ke-28 hari ini. Pelakon itu menghadiri majlis perkahwinan rakannya di Jaipur tetapi dia kembali untuk menghadiri pesta yang dianjurkan oleh pengarah Karan Johar. Majlis ulang tahun Alia Bhatt tidak dihadiri teman lelakinya, Ranbir Kapoor yang sedang pulih setelah diuji positif untuk coronavirus.

Selamat hari jadi Alia, kekal ceria dan cute selalu!

(Sumber Foto: TwistArticle)