Hampir tiga dekad berkecimpung dalam industri perfileman Bollywood, aktor Ajay Devgn mengakui pengalaman telah banyak mengajar dan memberi perubahan terhadap dirinya.

Bermula dengan "Phool Aur Kaante" sebagai filem debutnya pada 1991, kini Ajay bakal menjayakan filem sejarah "Tanhaji: The Unsung Warrior", juga menandakan filem lakonannya yang ke-100.

"Sejujurnya, saya tidak sedar bahawa ia adalah filem saya yang ke-100, sehinggalah Om Raut (pengarah) memberitahunya kepada saya. Industri dilihat semakin profesional berbanding ketika saya mula menceburinya.

"Dahulu, ia kurang profesional dan saya banyak berseronok tetapi sekarang banyak risiko dan anda tidak boleh mengambil mudah sesuatu kerja.

"Kini, anda perlu menamatkan jadual penggambaran tepat pada waktunya memandangkan ia terikat pada bajet yang ketat. Setiap jam memerlukan wang," katanya yang dipetik dari Times of India.

Menurut suami kepada aktres terkenal Kajol itu, perkara itu turut menjadikannya lebih teliti dan fokus terhadap sesuatu filem berbanding dahulu, di mana dia mampu melibatkan diri dalam 15 buah filem dalam satu masa.

Dalam pada itu, Ajay turut mendedahkan ideanya untuk menyertakan Saif Ali Khan dalam filem berkenaan sebagai watak Udaybhan Rathod, kerana yakin dengan kebolehan aktor tersebut.

Treler filem yang dilancarkan baru-baru ini telah menerima sambutan baik dari kalangan peminat. Filem "Tanhaji: The Unsung Warrior" bakal ditayangkan di pawagam pada 10 Januari ini.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber foto: Prokerala)
(Sumber artikel: Times of India)