Aktres Alia Bhatt dilaporkan ingin melebarkan sayap karier seninya di Hollywood sepertimana yang dilakukan oleh bintang Bollywood lain iaitu Priyanka Chopra Jonas, Deepika Padukone dan Aishwarya Rai Bachchan.

"Berkemungkinan Alia akan memasuki industri Hollywood tidak lama lagi. Buat masa ini dia masih tidak mendedahkan sebarang butiran, walaupun dia kerap dilihat di Beverly Hill, Los Angeles, menerusi media sosial.

"Walaupun dia sedang bercuti bersama rakan baiknya Akansha Ranjan Kapoor, nampaknya Alia juga sedang mencari seorang ejen selebriti antarabangsa di sana.

"Aishwarya dan Bipasha mempunyai seorang ejen bernama Simon Sheffield, sementara Priyanka mengambil Anjula Acharia sebagai ejennya yang berpangkalan di Los Angeles," dedah satu sumber terdekat menerusi Eastern Eye.

Tambah sumber itu lagi, Alia bercadang untuk mengimbangkan kariernya di Bollywood dan Hollywood memandangkan aktres itu masih muda dan peluangnya masih luas.

Seperti Priyanka, Alia juga berbakat dalam bidang nyanyian, sekaligus membuatkan dia mudah untuk mencari peluang baru dalam bidang tersebut.

Dalam perkembangan lain, Alia akan menjalani penggambaran bagi filem "Gangubai Kathiawadi" terbitan Sanjay Leela Bhansali dalam beberapa bulan lagi.

Menerusi filem itu, Alia akan digandingkan dengan aktor Ajay Devgn buat kali kedua. Ia dijangka akan dirilis pada Aidilfitri tahun hadapan.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber foto: Femina)
(Sumber artikel: Eastern Eye)