Bintang veteran Bollywood Amitabh Bachchan kini sedang menjalani rawatan di hospital selepas disahkan menghidap penyakit sirosis hati sejak Selasa.

Seperti yang dilaporkan menerusi Firstpost, sumber dari Hospital Nanavati yang terletak di Mumbai memberitahu Bachchan sering datang ke sana untuk melakukan pemeriksaan kesihatan.

Buat pengetahuan lanjut, Bachchan pernah menghidap penyakit tuberkulosis, yang juga dikenali sebagai TB ketika menjalani rawatan akibat kemalangan yang berlaku pada 1982 ketika penggambaran filem "Coolie".

Sehubungan dengan perkara itu, sebanyak 75 peratus daripada hatinya tidak berfungsi akibat sirosis. Dia juga menghidap penyakit Hepatitis B selepas menjalani transfusi darah daripada seorang penderma yang menghidap penyakit tersebut.

Setakat ini, hanya keluarga Bachchan yang datang melawatnya di hospital berkenaan memandangkan rakan-rakan selebriti yang lain tidak mengetahui tentang perkara tersebut.

Walau bagaimanapun, sumber turut memberitahu bahawa keadaannya semakin beransur pulih dan akan dibenarkan keluar dari wad secepat mungkin.

Dalam perkembangan lakonan, Amitabh bakal membintangi beberapa buah projek filem seperti "Jhund", "AB Aani CD", "Brahmastra", "Chehre" dan "Gulabo Sitabo".

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber foto: Times of India)
(Sumber artikel: Firstpost)