Selepas disahkan menghidap penyakit sirosis hati baru-baru ini, tahap kondisi kesihatan bintang veteran Amitabh Bachchan dilaporkan semakin membimbangkan.

Lantaran itu, doktor telah menasihati supaya Bachchan perlu berehat buat seketika memandangkan dia dilihat sibuk dengan pelbagai projek filem sebelum ini.

Menurut laporan dari Bollywood Hungama, pada 30 Oktober, Bachchan turut membatalkan penampilannya ke Pesta Buku Antarabangsa Sharjah, menyebabkan kekecewaan para peminatnya dari Timur Tengah.

Pihak pengurusan pesta buku itu telah mengeluarkan kenyataan umum bahawa Bachchan tidak dapat hadir ke acara berkenaan kerana tahap kesihatan menghalangnya untuk terbang ke luar negara.

"Pembatalan itu tidak dapat dielakkan. Dia sudah bekerja keras selama beberapa tahun lepas walaupun doktor telah memberi amaran.

"Kini dia telah diberi amaran terakhir. Jika dia terus memaksa diri untuk bekerja, berkemungkinan tahap kesihatannya akan bertambah parah. Buat masa ini dia akan berehat seketika," dedah satu sumber terdekat.

Dalam pada itu, Bachchan sempat memohon maaf kepada para peminatnya atas kesulitan yang berlaku serta meluahkan rasa kesal kerana tidak berpeluang untuk bertemu dengan mereka.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber foto: Khaleej Times)
(Sumber artikel: Bollywood Hungama)