Arshad Warsi tidak kisah jika dilabel sebagai pelakon komedi.

Aktor Arshad Warsi yang sering membuat penampilan dalam filem-filem komedi Bollywood mengakui dia mahukan watak yang lebih serius dan gelap untuk projek akan datang.

"Komedi lebih mudah untuk dijual dan pendapatannya juga menguntungkan. Sejujurnya, saya tidak menerima tawaran bagi watak atau filem yang serius dan berat.

"Antara saya kurang gemar akan tawaran-tawaran itu atau ianya terlalu menyedihkan. Saya harap seseorang akan hasilkan filem seperti "Sehar", "Jolly LLB" atau "Irada".

"Tiada orang yang menawarkan saya sesuatu yang berlainan dari komedi. Saya sudah lama berada dalam industri dan saya tak kisah jika dilabel sebagai pelakon komedi," katanya yang dipetik dari Masala!

Dalam perkembangan baru, Arshad akan bersatu semula dengan aktor Sanjay Dutt namun bukan untuk siri filem "Munna Bhai", tetapi sebuah filem baru arahan Sajid-Farhad.

Kedua-dua aktor itu mula berkolaborasi menerusi komedi jenayah "Munna Bhai M.B.B.S." pada 2003, yang juga menandakan filem arahan pertama Rajkumar Hirani.

Mereka kemudiannya membintangi sekuel filem itu berjudul "Lage Raho Munna Bhai" 2006 dan pada awal tahun ini, Arshad mendedahkan skrip "Munna Bhai 3" berada dalam proses pembikinan.

Selain itu, Arshad juga akan membintangi filem "Pagalpanti" yang digarap oleh Aneez Bazmee. Filem itu turut menampilkan barisan pelakon lain seperti Anil Kapoor, John Abraham dan Ileana D'Cruz.

"Pagalpanti" merupakan sebuah filem aksi komedi yang akan ditayangkan di pawagam pada 22 November ini.

(Sumber foto: Sentinel Assam)
(Sumber artikel: Masala)