Biarpun kerjaya seninya masih terjejas gara-gara pandemik COVID-19, namun bintang Bollywood Deepika Padukone bersyukur kerana tidak terpisah dengan suaminya yang juga aktor, Ranveer Singh, sepanjang pelaksanaan Perintah Berkurung.

"Kami langsung tidak merungut. Tak dinafikan tempoh berkurung adalah tempoh sukar bagi ramai orang dan sebab itu, apa yang saya benar-benar rasa sepanjang tahun ini adalah rasa bersyukur. "Hanya berada di rumah bersama-sama dalam keadaan selamat sudah cukup buat saya. Nasib baik, kami tidak terpisah sewaktu tempoh itu, seperti mana yang berlaku kepada segelintir orang. Jadi apa lagi yang perlu minta?" katanya yang dipetik dari Bollywood Life.

Baru-baru ini, pasangan itu telah meraikan ulang tahun perkahwinan mereka yang kedua dan perayaan Deepavali bersama-sama dengan berkongsikan beberapa keping foto romantik di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, Deepika sempat berkongsikan pengalamannya menjalani penggambaran filem baru arahan Shakun Batra mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

"Memandangkan kita dalam situasi pandemik, maka kami tak tahu bagaimana proses itu akan berjalan. Kini kami sudah tahu semuanya dan akan mengambil langkah berjaga-jaga.

"Kami memakai pelitup muka dan mensanitasi bukan sahaja tangan, tetapi juga segala peralatan yang kami gunakan ketika penggambaran bagi memastikan kami bekerja dalam persekitaran selamat," katanya.

Selain itu, Deepika bakal disatukan kembali dengan 'Badshah of Bollywood' Shah Rukh Khan dalam filem aksi terbaru, "Pathan" yang kini sudah mula produksinya.

Shah Rukh Khan telah pun terlibat dengan jadual penggambaran pertama sejak pertengahan bulan ini dan Deepika dilaporkan akan menyertainya pada hujung Disember depan sehingga awal tahun 2021.

(Sumber: Bollywood Life)
(Sumber foto: Deepika Padukone Instagram)