Aktres Deepika Padukone dilihat sentiasa bersikap terbuka dalam berkongsi kisahnya yang mengalami tekanan beberapa tahun lalu selepas putus hubungan dengan bekas teman lelakinya, Ranbir Kapoor.

Pada 2015, Deepika turut menubuhkan sebuah pertubuhan yang memberi fokus terhadap kesihatan mental di India iaitu The Live Love Laugh Foundation.

Pertubuhan itu telah bekerjasama dengan Facebook bagi melancarkan program "You Are Not Alone" bagi mengelakkan penstriman secara langsung untuk kes-kes bunuh diri pada 2016.

"Perkataan yang paling sesuai untuk menggambarkan pengalaman saya mengalami tekanan adalah pergelutan. Saya bergelut dengan perasaan sendiri pada setiap saat dan berasa letih setiap masa," katanya.

Dalam pada itu, Deepika telah menyangkal kenyataan Salman Khan baru-baru ini yang mengatakan dia terlalu sibuk dengan kerjaya sehingga tidak mampu berasa sedih atau tertekan.

"Orang ramai sering keliru antara tekanan mental dan perasaan sedih. Seorang bintang lelaki mengatakan dia tidak mempunyai 'kemewahan' untuk berasa tertekan seolah-olah menganggap tekanan mental itu seperti satu pilihan!" tegasnya.

Laporan yang dipetik dari India Today menyatakan Deepika berasa lebih lega selepas berkongsi kisahnya, ibarat melepaskan satu beban yang berat.

Beralih ke soal lakonan, Deepika akan dilihat bersama Vikrant Massey menerusi filem arahan Meghna Gulzar berjudul "Chhapaak" yang akan ditayangkan pada 10 Januari 2020.

Selain itu, Deepika juga akan digandingkan bersama tunangnya, Ranveer Singh, menerusi filem sukan kriket berjudul "'83". Filem itu akan dirilis pada 10 April 2020.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber artikel: India Today)
(Sumber foto: Deepika Padukone Instagram)