Belum lagi filem terbarunya "Angrezi Medium" ditayangkan di pawagam, penerbit Dinesh Vijan sudah mempunyai perancangan untuk mengembangkan francais itu dengan menerbitkan filem "Chinese Medium".

Perkara itu dipertimbangkan selepas filem pertama "Hindi Medium" (2017) yang diterajui oleh Irrfan Khan berjaya menerima sambutan baik di China selepas ia ditayangkan di sana pada April 2018.

""Hindi Medium" dirilis di China dan mendapat sambutan di sana. "Angrezi Medium" juga akan dirilis di sana dalam beberapa bulan akan datang. Saya berada di negara itu empat minggu selepas "Hindi Medium" ditayangkan di sana.

"Ketika menjamu selera di sebuah restoran, seorang pelayan bertemu saya dan memberitahu dia telah menonton filem itu bersama anaknya dan filem itu banyak berkait dengan dia. Dari situ idea untuk filem ini datang.

"Memandangkan pendidikan itu sebuah subjek yang universal, saya rasa ianya wajar untuk memperkembangkan francais ini. Perancangan ini akan diteruskan hanya jika rakan saya Irrfan Khan bersetuju," ujarnya seperti yang dilaporkan The Live Mirror.

Menerusi "Angrezi Medium", Irrfan Khan akan menjayakan watak seorang pemilik kedai manisan, Champak Bansal, yang ingin menunaikan hasrat anaknya Tarika, yang digalas oleh Radhika Madan, untuk menyambung pengajian di London.

Selain Irrfan dan Radhika, filem itu turut dibintangi pelakon lain seperti Kareena Kapoor Khan, Deepak Dobriyal, Dimple Kapadia, Ranvir Shorey, Pankaj Tripathi dan ramai lagi.

Diarahkan oleh Homi Adajania, "Angrezi Medium" bakal dirilis pada 13 Mac ini.

(Sumber: 3rd Eye Reports)
(Sumber foto: Kareena Kapoor Khan Instagram)