R Madhavan telah memenangi hati jutaan peminatnya dengan penampilan dan gaya lakonannya yang menarik. Walaupun dia telah berlakon sebahagian banyak filem dalam bahasa India Selatan dan Hindi, tidak banyak yang tahu bahawa dia telah tampil dalam beberapa filem berbahasa Inggeris di awal kariernya. Jom lihat beberapa filem Inggerisnya yang kami yakin anda tidak tahu ...

  1. Inferno

Filem 'Inferno' dibintangi pelakon seperti Don Wilson, Deepti Bhatnagar, Evan Lurie, Michael Cavanaugh, dan Tané McClure dalam peranan penting. Filem ini juga menandakan debut R Madhavan dalam filem berbahasa Inggeris. Pelakon itu memainkan peranan penting dalam kisah ejen Interpol yang berhijrah ke India dalam misi membalas dendam terhadap pengganas yang membunuh pasangannya. Filem ini juga dikenali sebagai ‘Operation Cobra’.

2.‘Nothing But Life’


Filem dwibahasa Rajiv Anchal, "Nothing But Life" dilancarkan dalam bahasa Malayalam dan Inggeris. Madhavan dilihat merangkul peranan seorang budak lelaki sesat, Roby Thomas, yang telah berhijrah ke Las Vegas pada usia muda. Dia menjana pendapatan dengan bekerja di kasino. Kehidupan wataknya huru-hara apabila dia secara tidak sengaja kehilangan wang rakannya yang diberi kepadanya untuk disimpan. Filem komedi-drama ini turut dibintangi Kaveri, Neha Pendse, Nassar, Sreenivasan, Babu Anthony, Madhupal, dan Thampi Anthony.

3. ‘The Four Letter Word’R Madhavan turut merupakan sebahagian dari filem romantis Sudhish Kamath yang berkisarkan tentang empat lelaki dan dua gadis. Maddy membuat penampilan khas dalam filem tersebut. Filem ini juga mendapat tayangan perdana di Festival Filem Antarabangsa Chennai pada tahun 2006.

4. ‘Night of the Living Dead: Darkest Dawn’

'Night of the Living Dead: Darkest Dawn' adalah filem seram aksi animasi. R Madhavan meminjamkan suaranya buat watak 'Tom' dalam filem itu. Filem ini mengisahkan semula kisah 'Night of the Living Dead' yang asli dalam suasana kontemporari.

Dalam perkembangan lain, Madhavan telah menyelesaikan filem Maara (2021) dan Rocketry: The Nambi Effect (2021), biopik mengenai saintis roket Nambi Narayanan yang diarahkan olehnya sendiri.


(Sumber Foto: Times of India)