Juhi Chawla cukup teruja dengan barisan filemnya sebagai seorang aktris, di mana dia memiliki banyak filem yang dapat dikreditkan dan dinikmati oleh golongan penonton muda. Dengan niat ini, dia cuba mempersembahkan beberapa filemnya kepada anak-anaknya Jhanvi dan Arjun. Namun, aktres itu tidak pernah mengharapkan reaksi seperti yang dia terima dari anak-anaknya terhadap filemnya.

Pelakon itu mengatakan bahawa hampir tidak ada filemnya yang ditunjukkannya diminati oleh anak-anaknya. "Sebenarnya, mereka sangat malu melihat filem saya, terutama filem-filem sebelumnya. Sebenarnya, suami saya (Jai Mehta) menyuruh mereka menonton Hum Hain Rahi Pyaar Ke dengan mengatakan bahawa ia adalah filem yang cukup comel. Kemudian, Arjun bertanya kepada saya, 'Ibu ada adegan romantik tak dalam filem itu?' Dan saya seperti, 'Ya, itu adalah filem komedi romantis.' Saya tidak mahu menonton filem romantik ibu, ia menjadi sangat pelik untuk saya. Jadi, saya tidak akan menonton filem anda.'' Sedemikian lah ceritanya, mereka tidak mahu menonton filem saya."


Juhi mengatakan bahawa satu-satunya filem yang mereka hargai ialah Main Krishna Hoon dan Chalk n Duster. "Yang pertama adalah filem manis, jadi saya bawa rakan sekelas dan ibu bapa mereka untuk tonton bersama. Mereka sangat menikmatinya. Setelah menonton filem Chalk and Duster, Arjun memberitahu saya bahawa ianya bagus dan lakonan saya sangat bagus dalam filem itu. Saya sangat teruja kerana saya tidak mengharapkan reaksi dan pujian sebegitu daripada dia,” tambah Juhi.Sumber: Times of India
Sumber Foto: Darpan Magazine