Gelombang kedua pandemik COVID-19 telah melanda India jauh lebih buruk daripada gelombang pertama pada tahun 2020. Terbukti dengan bermulanya gelombang kedua, dewan pawagam dan banyak perniagaan lain ditutup untuk membendung penyebaran virus. Walaupun pembuat filem memutuskan untuk tidak merilis filem mereka di pertengahan wabak itu, superstar Salman Khan telahmemilih untuk meneruskan pelan untuk meriliskan filem tersebut pada 13 Mei. Semasa interaksi dengan sekumpulan wartawan di Mumbai, Salman berbicara tentang ramalan hasil filem itu.

Salman Khan adalah raja box office dan filem-filemnya terkenal memecahkan rekod kutipan pawagam. Dalam keadaan normal, Radhe juga pasti akan memerintah box office. Namun, dengan pawagam ditutup di tempat-tempat majoriti di India pada masa keluaran Radhe, kali ini ia mungkin menyaksikan trend yang bertentangan. "Kami mungkin mendapat angka terendah dengan Radhe. Bahkan mungkin tidak melebihi 10-15 juta tetapi siapa pun yang ingin berpuas hati dengan jumlah terendah ini, mereka boleh merasa bahagia. Sebilangan orang akan gembira dengan angka terendah saya sementara sebilangan orang akan gembira dengan angka tertinggi saya. Angka terendah akan menjadi Radhe. Kami akan kehilangan wang untuk Radhe dan koleksi box office hampir menjadi sifar tetapi kami masih meneruskan dengan Radhe.”kata Salman.

Ketika berbicara tentang merilis film pada saat ini, Khan mengatakan, “Jadi, alasan mengapa kami membuat filem ini adalah untuk menyokong pemilik teater tetapi teater kembali ditutup. Tetapi, kami memutuskan- apa salahnya peminat yang ingin pergi menonton filem ini? Jadi, sekarang dalam masa genting seperti ini, ketika orang mati, orang tidak mendapat oksigen, ubat dan lebih dari itu, sebuah filem Salman Khan diriliskan dan orang awam boleh pergi menonton filem itu di teater dengan kos minimum. Kami akan menanggung kerugian tetapi pada masa seperti ini, orang yang kehilangan orang yang mereka sayangi dan ingin keluar dari zon itu, mereka boleh menyaksikan Radhe. Orang yang berada di rumah ingin menonton hiburan, sesuatu yang boleh menaikkan semangat mereka. Jadi itulah niat saya di sebalik ini. Niat terbesar saya adalah anda tidak perlu mengeluarkan wang sebanyak itu untuk menonton filem di teater sekarang. "

(Sumber Foto: The Indian Express)