Setiap persahabatan ada jatuh bangunnya, begitu juga dengan persahabatan antara dua nama besar Bollywood, Karan Johar dan Shah Rukh Khan yang bertahun-tahun lamanya.

Namun begitu, Karan, atau lebih mesra disapa KJo, mendedahkan bahawa dia pernah tidak menyukai Shah Rukh Khan dan menganggap lakonan raja Bollywood itu berlebih-lebihan.

Pengakuan itu diabadikan sebagai memori dalam autobiografinya berjudul "An Unsuitable Boy" yang diterbitkan pada tiga tahun lalu.

"Shah Rukh Khan melangkah ke industri Bollywood pada 1991, dan saya bukan peminatnya. Secara ironik, dia orang terakhir yang saya suka. Namun rakan saya Apoorva Mehta sukakannya.

"Saya lebih kepada 'Team Aamir Khan' dan dia pula 'Team Shah Rukh Khan'. Ramai gadis yang obses dengan Shah Rukh Khan dan ada juga orang macam saya yang tergila-gilakan Aamir.

"Saya bukan peminat Shah Rukh Khan kerana saya rasa lakonannya berlebih-lebihan, terutamanya dalam filem "Deewana"," katanya yang dipetik dari Orissa Post.

Biarpun pernah tidak menyukai Shah Rukh Khan, namun kini mereka telah acap kali bekerjasama dalam filem-filem Bollywood seperti "Kabhi Khushi Kabhie Gham", "My Name is Khan" dan "Kabhi Alvida Naa Kehna".

Dalam perkembangan lain, KJo sedang menantikan tayangan filem polis terbitannya bersama Rohit Shetty iaitu "Sooryavanshi" dan filem "Brahmastra" yang masih dalam proses pembikinan.

(Sumber: Orissa Post)
(Sumber foto: Brecoder.com)