Terdapat banyak kegembiraan di kalangan penonton filem dan industri ketika Karan mengumumkan sutradara berikutnya, Takht, pada bulan Ogos 2018. Fakta bahawa ia adalah drama berkala besar dan memaparkan sebanyak 7 pelakon terkemuka - Ranveer Singh, Kareena Kapoor Khan, Alia Bhatt, Anil Kapoor, Janhvi Kapoor, Vicky Kaushal dan Bhumi Pednekar - telah banyak menambah gembar-gembur.

Oleh itu, mereka yang tidak sabar menunggu filem ini akan kecewa apabila mengetahui bahawa Karan Johar, dengan hati yang berat, telah memutuskan untuk menghentikan usaha yang bercita-cita tinggi ini. Satu sumber mengungkapkan, “Ada beberapa alasan mengapa hal itu terjadi. Sebagai permulaan, filem ini terlalu mahal. Anggarannya dijangka sekitar Rs. 250-300 crores. Seperti pengeluar lain, Karan juga terpaksa menanggung kerugian kerana Covid-19, di mana filem-filemnya yang mahal seperti Brahmastra dan Liger sudah diterbitkan atau sedang menunggu untuk dilancarkan. Filem seperti Shershaah, Dostana 2, Jug Jugg Jeeyo dan Shakun Batra turut menuggu gilirannya. Jadi, menambah Takht ke senarai ini bukanlah idea yang baik. "Sumbernya bersambung, "Takht berdasarkan sejarah Mughal. Iklim politik semasa tidak stabil dan anda tidak akan tahu bila keadaan boleh menjadi buruk. Kita semua melihat apa yang berlaku dengan 'Padmaavat', arahan Sanjay Leela Bhansali (2018). Karan merasakan bahawa tidak mungkin dia boleh mengambil risiko mengambil projek seperti itu pada waktu banyak wang akan dipertaruhkan. Hasilnya, Karan Johar telah memutuskan untuk menghentikan Takht buat masa ini. Dia mungkin menghidupkan semula projek itu mungkin setelah beberapa tahun. "

Sumber juga turut mengungkap, “Pengurus pelakon telah diberitahu secara tidak formal mengenai keputusan ini. Sementara itu, Karan Johar telah memutuskan untuk menandatangani dua pelakon Takht - Ranveer Singh dan Alia Bhatt - untuk kisah cinta. Ini adalah ruang yang Karan kenal dan handali, dan akan merupakan taruhan yang selamat. "

Sumber Foto: OdishaTv, Bollywood Hungama