Hrithik Roshan telah dipanggil untuk hadir di cawangan jenayah Mumbai pada pukul 11 ​​pagi Sabtu untuk merakam pernyataannya dalam kes yang didaftarkannya terhadap pelakon Kangana Ranaut pada tahun 2016 yang melibatkan pertukaran e-mel antara keduanya.

Pada tahun 2016, Roshan telah mengemukakan aduan yang menuduh bahawa seseorang yang menyamar sebagai dia menghantar e-mel kepada Ranaut dari id e-mel palsu. Kangana kemudian mendakwa bahawa id e-mel diberikan kepadanya oleh Hrithik sendiri dan mereka telah berkomunikasi melalui id e-mel yang sama hingga tahun 2014. E-mel tersebut dikatakan telah dihantar pada tahun 2013 dan 2014.

Pada tahun 2016, Hrithik telah mengirim notis undang-undang kepada Kangana setelah dia menyebutnya sebagai bekas budak lelaki bodoh. Hrithik telah menafikan ada hubungan dengan Kangana. Kedua pelakon itu pernah bekerjasama dalam filem 'Kites' (2010) dan 'Krrish 3' (2013). Hrithik kemudian mendakwa bahawa Kangana telah mengirimkan ratusan e-mel yang tidak masuk akal kepadanya. Pada tahun 2016, Cyber ​​Cell juga telah mengambil komputer riba dan telefon bimbit Roshan untuk disiasat.

Hrithik telah menuduh Kangana mengganggunya dengan menghantar beratus-ratus e-mel kepadanya. Berikutan siasatan awal, polis merakam kenyataan Kangana setelah menyimpulkan bahawa e-mel tersebut dikatakan dihantar dari idnya. Bagaimanapun, Kangana telah menyangkal menghantar e-mel kepada Hrithik.

Pada bulan Disember 2020, kes tersebut, yang sebelumnya disiasat oleh Cyber ​​Cell polis Mumbai, telah sekarang dipindahkan ke Unit Perisikan Jenayah (CIU) atas permintaan yang dibuat oleh peguam Hrithik, Mahesh Jethmalani.

(Sumber Foto: The Quint)