Minggu lalu, pelakon televisyen popular Pearl V Puri ditangkap berhubung kes rogol seorang kanak-kanak bawah umur. Kejadian tersebut dikatakan telah berlaku semasa pengambaran Bepanah Pyaar pada tahun 2019. Mangsa yang masih di bawah umur sering mengunjungi panggung pertunjukan itu bersama-sama ibunya yang merupakan sebahagian daripada siri tersebut.

Setelah penangkapan Pearl, industri televisyen menyokongnya dan mendakwa bahawa tuduhan terhadapnya adalah palsu. Pada malam Isnin, pelakon Ekta Sharma yang merupakan ibu mangsa memuat naik ke media sosialnya untuk berkongsi luahannya mengenai perkara itu. Dia mendedahkan mengapa dia tidak memberi informasi kepada media mengenai perkara itu. "Banyak orang memanggil dan meminta saya untuk datang ke media dan bercakap. Kesenyapan saya tidak boleh dianggap sebagai kelemahan saya. Kepercayaan saya terhadap badan kehakiman telah membuat saya mengambil langkah ini. Banyak orang memilih untuk mengejek saya dan anak perempuan saya di khalayak ramai yang salah di sisi undang-undang. Mengiklankan nama mangsa di khalayak ramai adalah suatu kesalahan. Saya memilih untuk berdiam diri kerana saya bukan pengadu dalam kes ini. Apa sahaja yang benar akan keluar. " dia menulis.Divya Khosla Kumar yang pernah bekerja dengan Pearl turut menyuarakan sokongannya terhadap Pearl. Dia juga mengulas mengenai posting Sharma. "Pearl kehilangan ayahnya baru-baru ini, ibunya adalah pesakit barah ... dia tidak ada sesiapa untuk menolongnya .. dia telah memanggil saya berulang kali dan menangis .... Dia telah dimasukkan ke dalam penjara dalam kes rogol di bawah seksyen yang begitu kuat bahawa mereka tidak ada jaminan ... Mahkamah tinggi ditutup kerana Covid & cuti .... sementara itu jika berlaku sesuatu kepada ibu Pearl, siapa yang harus tanggung ???? Oleh kerana undang-undang akan mengambil masa sendiri .... Anda mempunyai cukup masa tetapi seorang warga emas menderita barah .... Adakah anda menyedari akibat keseluruhan kes itu ?, "tulisnya.

Produser Ekta Kapoor, pada hari Sabtu, telah mengaku telah bercakap dengan Ekta Sharma yang menyatakan bahawa Pearl tidak bersalah. Dia memberitahu Kapoor bahawa suaminya yang membuat kes ini untuk memenangi pertempuran hak asuhan yang sedang berlangsung untuk anak perempuan mereka. Namun, polis telah mendakwa bahawa mereka mempunyai bukti terhadap Pearl dalam kes tersebut.

(Sumber Foto: Bollywood Hungama)