Aktres Kirti Kulhari bakal menyertai Parineeti Chopra dalam 'remake' filem "The Girl on the Train" selepas dia bersetuju untuk membintanginya.

Menerusi filem bergenre thriller tersebut, Kirti telah diberikan watak sebagai seorang anggota polis wanita British bernama Aaliya Shergill.

Seperti yang dilaporkan oleh Mumbai Mirror, Kirti bakal berangkat ke London pada 15 Ogos untuk menyertai Parineeti dan kru produksi yang telah memulakan sesi penggambaran pada Ahad lalu.

Kirti turut meluahkan rasa teruja untuk berlakon bersama Parineeti memandangkan dia tidak pernah bersemuka dengan aktres tersebut.

Menurut Kirti, dia telah menerima panggilan daripada pengarah Ribhu Dasgupta yang menawarkan watak tersebut kepadanya. Sebagai persiapan, dia juga perlu menjalani latihan kecergasan termasuk 'kickboxing'.

"Ia satu karakter yang unik, sesuatu yang saya rasa tidak pernah sesiapa dalam industri Bollywood bawakan sebelum ini. Latihan itu akan membantu saya memahami bahasa tubuh seorang anggota polis.

"Kami juga ada terfikir untuk membuat latihan dialek British namun Ribhu khuatir ia akan mengganggu tumpuan saya terhadap latihan lain. Sebagai ganti, saya menonton dokumentari misteri pembunuhan untuk memahami kerja seorang anggota polis penyiasat di UK," katanya.

Melihat filem-filem yang mengetengahkan watak wanita semakin banyak diterbitkan, Kirti berkata dia berasa gembira kerana berpeluang untuk membintangi filem sebegitu.

Dalam perkembangan lain, Kirti akan membuat penampilan menerusi filem Akshay Kumar iaitu "Mission Mangal" yang bakal dirilis pada 15 Ogos bersamaan dengan Hari Kemerdekaan India.

(Sumber artikel: Mumbai Mirror)

(Sumber foto: Kirti Kulhari Instagram)