Jika sebelumnya Kriti Sanon berdepan cabaran untuk menambah berat badan, kini aktres itu perlu menurunkan berat badannya semula bagi menjayakan babak lain filem terbarunya "Mimi".

"Cabaran kali ini adalah untuk mendapatkan semula bentuk tubuh asal saya untuk meneruskan penggambaran babak ringan dan sebuah lagu dalam filem ini.

"Agak sukar juga untuk mengurangkan kalori dalam badan. Saya perlu mengamalkan diet buat pertama kali. Pergerakan tubuh saya juga agak kurang memandangkan saya tidak bersenam beberapa bulan lalu," katanya yang dipetik dari Times of India.

Sebelum ini, Kriti perlu menambah berat badannya sebanyak 15 kilogram demi menjayakan watak seorang ibu tumpang bernama Bharti Dadheech.

"Pada mulanya saya bimbang tidak dapat melakukan apa yang produksi mahukan kerana selama ini saya memang kurus. Walau apapun saya berpuas hati kerana kerja keras saya akan dipaparkan dalam skrin," tambahnya lagi.

Diarahkan oleh Laxman Utekar di bawah terbitan Dinesh Vijan, filem "Mimi" yang berkisarkan tentang kehidupan seorang ibu tumpang dijangka akan dirilis pada tahun ini.

Dalam perkembangan lain, Kriti telah membuat penampilan khas menerusi lagu "Kudi Nu Nachne De" yang ditampilkan dalam filem terbaru Irrfan Khan berjudul "Angrezi Medium" yang kini ditayangkan di pawagam.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber: Times of India)
(Sumber foto: Bazaar India)