Biarpun telah mengesahkan bahawa filem muzikal romantik "Aashiqui 3" kini dalam proses pembikinan, pengarah Mohit Suri menegaskan dia masih belum menentukan para pelakon bagi filem tersebut.

Sehubungan dengan itu, dia turut menjawab spekulasi yang timbul mengatakan Sidharth Malhotra dan Alia Bhatt bakal digandingkan untuk menerajui "Aashiqui 3".

"Buat masa ini saya masih menulis skrip filem. Saya perlu menyiapkan skrip dan menentukan muzik yang sesuai terlebih dahulu sebelum memulakan produksi "Aashiqui 3".

"Sid merupakan teman baik saya dan kami sering meluangkan masa bersama. Walau bagaimanapun, sehingga kini tidak ada mana-mana pelakon yang ditetapkan untuk filem ini," katanya yang dipetik dari Hindustan Times.

Filem "Aashiqui 2" yang ditayangkan pada 2013 merupakan inspirasi dari filem Hollywood klasik "A Star is Born" (1954). Ia diterajui oleh Aditya Roy Kapur dan Shraddha Kapoor. "Aashiqui 3" pula dijangka tayang pada 2022.

Terkini, filem arahannya yang terbaru iaitu "Malang", berjaya menerima sambutan menggalakkan serta mencapai kutipan pecah panggung sejak ditayangkan dua minggu lalu.

Dalam meraikan kejayaan filem lakonan Aditya Roy Kapur bersama Disha Patani itu, Morit turut memberi fokus terhadap pembikinan filem sekuel "Ek Villain 2".

Jika filem pertama dibintangi oleh Sidharth dan Shraddha, filem sekuel yang akan dirilis pada 2021 itu bakal menampilkan gandingan hebat Aditya dan John Abraham sebagai peneraju utama.

(Sumber: Hindustan Times)
(Sumber foto: Bollywood Garam)