Persoalan mengenai pelakon gandingan Shahid Kapoor dalam 'remake' filem "Jersey" akhirnya terjawab apabila aktres Mrunal Thakur telah dipilih untuk menggalas tanggungjawab tersebut.

"Jersey" merupakan 'remake' versi Hindi bagi filem Telugu yang sama judul. Ia berkisar mengenai seorang atlet kriket berusia dalam lingkungan 30-an yang berusaha untuk melayakkan diri menyertai pasukan kriket India.

Menurut Mrunal, dia menyifatkan filem Telugu itu sebagai satu naskhah yang menarik dan penuh emosi serta berasa teruja kerana ditawarkan watak dalam filem versi Hindi.

"Filem itu memberi impak yang sangat besar hingga saya tak dapat keluarkannya dari fikiran saya sepanjang malam itu, membuatkan saya menontonnya sekali lagi pada keesokan harinya.

"Saya berasa seperti mendapat pengalaman seumur hidup dalam tempoh dua jam. Tidak sabar menantikan para penonton Hindi untuk merasakan impak yang sama!" katanya yang dipetik dari Mumbai Mirror.

Untuk rekod, Mrunal merupakan bintang televisyen yang telah membuat debut di layar perak menerusi filem "Love Sonia" arahan Tabrez Noorani pada tahun lalu.

Selepas itu, aktres tersebut dilihat membintangi filem "Super 30" bersama Hrithik Roshan dan "Batla House" bersama John Abraham. Lakonan mantap Mrunal menarik perhatian pengarah "Jersey" untuk menawarkan watak penting itu kepadanya.

Filem versi Hindi itu akan diarahkan oleh pengarah asal filem iaitu Gowtam Tinnanuri. "Jersey" bakal ditayangkan di pawagam pada 28 Ogos 2020.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber foto: Spidey Post)
(Sumber artikel: Mumbai Mirror)