Walaupun jadual kerja dilihat agak padat akhir-akhir ini, namun perkara itu tidak menjadi masalah buat aktres Parineeti Chopra memandangkan dia bijak mengimbangi jadual kerjanya.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Parineeti sedang giat berlatih meningkatkan kemahirannya dalam sukan badminton sebagai persiapan bagi filem biopik mengenai atlet Saina Nehwal.

Menerusi biopik itu, Parineeti akan digandingkan dengan jurulatihnya sendiri, Eshan Naqvi. Dia menjalani latihan bermula enam hingga lapan pagi setiap hari.

Menurut laporan dari Mumbai Mirror, Parineeti dijangka akan berlepas ke United Kingdom pada awal bulan Ogos untuk memulakan penggambaran 'remake' filem "The Girl on the Train" dalam versi Hindi.

Satu sumber terdekat memberitahu bahawa Parineeti akan menjalani penggambaran di London selama 40 hari bagi 'remake' filem arahan Ribhu Dasgupta tersebut.

"Memandangkan penggambaran biopik "Saina" dijangka bermula pada hujung September atau awal Oktober, dia tidak mahu berhenti berlatih.

"Sejurus semua jadual mula perlahan sedikit, Ehsan akan berlepas ke London dan Parineeti akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya dua jam untuk berlatih," tambah sumber itu lagi.

Parineeti nekad untuk menjadi pemain badminton yang baik seperti Saina serta berasa teruja diberi peluang untuk berlakon dalam filem arahan Amole Gupte itu.

Kedua-dua filem "Saina" dan "The Girl on the Train" versi Hindi akan ditayangkan pada 2020 namun sebarang butiran mengenai tarikh rilis rasmi masih belum diumumkan.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber artikel: Mumbai Mirrror)
(Sumber foto: Cosmopolitan)