Pelakon filem dan TV India Sandeep Nahar meninggal dunia akibat bunuh diri pada hari Isnin, iaitu 15 Februari, beberapa jam selepas dia menulis di Facebook mengenai niatnya untuk mengambil langkah itu, bersama dengan sebuah video. Bagaimanapun, video tersebut telah dipadamkan sekarang. Dalam catatan ringkas bunuh diri, Sandeep Nahar kononnya menyalahkan isterinya dan juga menyebut berkenaan "politik" yang dihadapinya di Bollywood, kata polis.

Sandeep Nahar ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri di flatnya di pinggir bandar Goregaon pada waktu petang oleh isterinya Kanchan dan rakan-rakan yang membawanya ke Hospital SVR, di mana dia diisytiharkan mati ketika tiba. Pelakon itu telah menyiarkan "nota bunuh diri" di Facebook, bersama dengan video sembilan minit. Dalam video yang kini telah dipadamkan, pelakon itu didengar mengatakan bahawa dia "kecewa" dengan pergaduhan berterusan dengan isterinya dan diganggu dan diperas olehnya dan juga oleh ibu mertuanya.

Dalam video tersebut dia menegaskan , "Saya sudah lama ingin mati dengan membunuh diri tetapi saya memilih untuk memberi masa untuk diri saya sendiri dan berharap semuanya akan menjadi lebih baik, tetapi tidak. Saya sekarang tidak mempunyai hala tuju dan destinasi untuk pergi. Saya tidak tahu apa yang menanti saya setelah saya mengambil langkah ini, tetapi saya telah melalui neraka dalam hidup ini. "

Pegawai polis mengatakan Nahar mungkin membuat video ini sekitar tiga jam sebelum kematiannya. Pegawai itu mengatakan bahawa mereka sedang menunggu laporan bedah siasat untuk mengetahui punca kematian Nahar. Dalam catatan bunuh diri, kononnya ditulis oleh Nahar, dia juga turut berhadapan dengan "politik" di dunia kerja Bollywood, "fungsi tidak profesional dan kurangnya emosi pada orang yang bekerja dalam industri ini". Siasatan lanjut sedang dijalankan, tambah pegawai itu.

Sandeep Nahar, yang berusia 30-an, pernah tampil dalam beberapa filem Bollywood, termasuk 'Kesari' bersama Akshay Kumar, 'Khandani Shafakhana' di samping Sonakshi Sinha dan biopik MS Dhoni. Dia juga membintangi 'Kehne Ko Humsafar Hai' di ALT Balaji dan memainkan watak penting dalam filem 'Shukranu'.

(Sumber Foto: Bollyy, India)