Pelakon Madhur Mittal yang berlakon dalam 'Slumdog Millionaire' arahan Danny Boyle telah dilaporkan di Balai Polis Khar atas tuduhan serangan seksual dan mencederakan bekas kekasihnya.

Menurut laporan, kejadian itu berlaku pada 13 Februari ketika Madhur secara paksa memasuki rumah bekas pasangannya dan menyerangnya. Laporan itu menyatakan bahawa belum sebarang tangkapan setakat ini.

Berdasarkan FIR (laporan) yang telah dibuat di balai polis, Madhur telah didakwa di bawah seksyen Kanun Keseksaan India untuk penganiayaan, gangguan seksual, dan serangan seksual.

Menurut laporan, bekas kekasih Madhur baru menemuinya pada Disember tahun lalu dan dalam masa dua minggu, pelakon itu memaksa dirinya, di bawah pengaruh alkohol.

Peguam mangsa menyatakan bahawa pelanggannya telah berpisah dengan pelakon itu dua hari sebelum serangan itu. Dia menambah bahawa Madhur mencekik leher pelanggannya lebih dari 15 kali, menamparnya, menarik rambutnya, menarik telinga, memukulnya di bawah mata kanan, mengangkatnya dan menyerangnya.

Peguam bela itu menambah bahawa itu adalah serangan seksual dan pelanggannya mengalami lebam di seluruh wajah, leher, dada, tulang rusuk, tangan, punggung, telinga dan matanya.

Madhur masih belum mengulas mengenai perkara ini.

Di bab kerja, Madhur kali terakhir dilihat di 'Maatr' yang dibintangi oleh Raveena Tandon, yang dirliskan pada tahun 2017.

(Sumber Foto: Deccan Herrald, Pinterest)