Somy Ali baru berusia 16 tahun ketika melihat Salman Khan untuk pertama kalinya di dalam filem 'Maine Pyar Kiya'. Setelah menonton filem itu, dia mempunyai impian untuk berkahwin dengan pelakon Bollywood. Somy mencari beg pakaian di rumahnya dan memberitahu ibunya bahawa dia ingin mengunjungi India untuk mengahwini pelakon itu. Walaupun ibunya pada mulanya marah, Somy berjaya meyakinkannya dan segera melaksanakan rancangannya. Dia mendarat di India, melakukan beberapa tugas pemodelan dan beberapa filem. Dan kemudian, dia akhirnya bertemu dengan Salman.

Selepas pertemuan mereka, mereka mula berpacaran. Somy baru berusia 17 tahun ketika menjalinkan hubungan dengan Salman. Mereka berpacaran selama 8 tahun sehingga mereka berpisah pada tahun 1999. Sudah lebih dari dua dekad sejak mereka berpisah. Dan sekarang, dalam wawancara eksklusif dengan Zoom Digital, bekas pelakon itu telah mendedahkan punca di sebalik perpisahannya antara mereka berdua."Sudah 20 tahun saya berpisah dengannya. Dia curang terhadap saya dan saya memutuskan hubungan itu, lalu pergi. Semudah itu," katanya sambil menyebut bahawa mereka berdua telah meneruskan hidup masing-masing. Somy selanjutnya menyatakan bahawa dia sudah tidak bercakap dengan Salman dalam lima tahun.

Somy menambah bahawa setelah dia putus dengan Salman, tidak ada alasan lain untuk membuatnya menetap di Bollywood. "Saya tidak pernah pergi ke sana (India) pada mulanya untuk menjadi sebahagian daripada Bollywood. Sekali saya berpisah dengan Salman, saya tidak ada alasan untuk tinggal," katanya kepada kami.

Ketika ditanya apakah dia mempertimbangkan untuk kembali dalam industri filem Hindi, Somy menyatakan, "Tidak. Saya tidak mempunyai minat pada masa itu dan saya juga tidak mempunyai minat sekarang. Saya memang tidak sesuai di sana."

(Sumber Foto: Indian Express, Her Zindagi)