Aktres dan penerbit Anushka Sharma telah membangkitkan keterujaan ramai peminat apabila mendedahkan poster bergerak bagi filem seram baru terbitannya, "Bulbbul", baru-baru ini.

"Ini adalah gambaran pertama "Bulbbul", sebuah kisah menarik tentang pencarian diri sendiri dan keadilan, berserta mitos, misteri dan tipu daya, akan datang tidak lama lagi. Tak sabar untuk kongsikan lebih lanjut!" tulisnya di Twitter.

Namun, apa yang lebih menjadi bualan ramai di media sosial adalah apabila warga Twitter menyedari sesuatu mengerikan tentang poster itu dan tidak ramai yang perasan akan perkara tersebut.

Poster bergerak itu menunjukkan seorang wanita berambut panjang, melompat di atas pohon-pohon rendang di kawasan hutan berlatarbelakang bulan penuh berwarna merah.

Biarpun wanita itu kelihatan lemah lembut dan mempesonakan, tetapi apa yang ngeri adalah kedua-dua kakinya yang terbalik sehingga ada pengguna Twitter berasa sukar untuk tidur malam selepas melihatnya.

Menurut legenda dan mitos di India, wanita itu digelar sebagai Chudail atau roh pokok, iaitu roh wanita yang mati ketika mengandung dan akan membalas dendam terhadap orang-orang yang menganiayainya.

Kakinya yang terbalik adalah untuk memudahkannya memanjat pokok dan juga memperdayakan mangsa ataupun orang yang ingin menyerangnya.

Diterbitkan oleh syarikat produksi Anushka, Clean Slate Films, "Bulbbul" dibintangi oleh Avinash Tiwary, Tripti Dimri dan Rahul Bose sebagai peneraju utama. Ia bakal menghantui penonton di sebuah portal penstriman video pada 24 Jun ini!

(Sumber: Anushka Sharma Twitter)
(Sumber foto: Anushka Sharma Twitter & Rediff)