Pembikin filem pecah panggung "Badhaai Ho" (2018) telah mengesahkan proses produksi sekuel filem itu yang diberi judul "Badhaai Do" bakal bermula pada Jun tahun ini.

Jika filem pertama dibintangi Ayushmann Khurrana dan Sanya Malhotra, untuk sekuel kali ini pembikin filem bersetuju untuk menggandingkan Rajkummar Rao bersama Bhumi Pednekar.

Kerjasama mereka buat kali pertama di layar lebar itu akan menampilkan Rajkummar sebagai satu-satunya pegawai polis lelaki di sebuah balai polis wanita di Delhi, sementara Bhumi menggalas watak guru pendidikan jasmani.

"Biarpun saya pernah membawa watak polis sebelum ini, namun perspektif kali ini berbeza. Sudah lama saya menanti watak sebegini.

"Watak saya dikelilingi oleh wanita-wanita yang kuat dan secara tidak langsung ia menguatkan lagi personalitinya," ujar Rajkummar yang dipetik dari Hindustan Times.

Menurut Bhumi pula, dia berasa teruja kerana ditawarkan untuk membintangi filem itu memandangkan dia juga menggemari filem "Badhaai Ho", menyebabkan dia tidak teragak-agak untuk menerima tawaran tersebut.

"Skrip filem ini adalah salah satu skrip paling menarik yang pernah saya jumpa sebab itu saya bersetuju untuk membintanginya. Tema filem juga sangat relevan dan banyak berkait dengan masa kini," katanya.

Diarahkan oleh Harshavardhan Kulkarni, filem "Badhaai Do" dijangka untuk ditayangkan pada tahun hadapan.

(Sumber: Hindustan Times)
(Sumber foto: Rajkummar Rao & Bhumi Pednekar Instagram)