Bintang terkenal Shah Rukh Khan bakal menerbitkan filem terbarunya berdasarkan kes serangan seksual besar-besaran yang berlaku di pusat perlindungan Balika Grih di Muzaffarpur pada 2018.

Difahamkan kes itu melibatkan lebih 40 orang gadis bawah umur dirogol, diseksa, dibiarkan kebuluran, disuntik dadah dan diperas ugut oleh ketua pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mengendalikan pusat perlindungan itu.

Menurut laporan Mumbai Mirror, Shah Rukh Khan telah memilih Pulkit, pengarah filem "Maroon" (2017), untuk menggarap filemnya yang belum diberi judul itu.

"Pulkit juga telah menulis skrip filem ini sebaik sahaja dia membaca berita mengenai kes tersebut. Dia telah melakukan kajian sepenuhnya bagi menjayakan filem ini.

"Filem ini akan menampilkan protagonis berupa seorang wartawan dan produksi dijangka akan bermula pada Julai. Para pelakon akan dipilih tidak lama lagi," dedah satu sumber.

Walau bagaimanapun, sebarang butiran lanjut masih belum didedahkan oleh Shah Rukh Khan dan syarikat produksinya Red Chillies Entertainment.

Beralih ke perkembangan lain, Shah Rukh Khan dilaporkan bakal membuat penampilan cameo menerusi filem "Shershaah" dan "Brahmastra" terbitan Karan Johar.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber: Mumbai Mirror)
(Sumber foto: Economic Times)