Perintah Berkurung di India sudah mula dilonggarkan bermakna produksi filem akan disambung tidak lama lagi termasuk filem aksi jenayah "Mumbai Saga" lakonan John Abraham yang dijangka bersambung Julai ini.

Perkara itu telah disahkan sendiri oleh Anuradha Gupta, yang bertindak sebagai salah seorang penerbit di samping Bhushan Kumar, Krishan Kumar dan Sangeeta Ahir.

Walau bagaimanapun, bagi memastikan keselamatan semua pihak terjaga, kumpulan produksi telah mengubah lokasi penggambaran yang sepatutnya berlangsung di Mumbai ke Hyderabad.

"Ya, kami sedang merancang untuk menyambung penggambaran di Ramoji Rao Film City memandangkan mereka mempunyai semua kemudahan dan kelengkapan yang diperlukan.

"Ia termasuk kru dan staf teknikal, serta hotel untuk kumpulan produksi dari Mumbai. Kesemuanya ada di premis studio itu dan ia membantu mengurangkan risiko," ujar Gupta yang dipetik dari Pinkvilla.

Bercakap mengenai soal garis panduan, Gupta memberitahu kumpulan produksi telah pun menerima kelulusan daripada kerajaan Telangana untuk menyambung penggambaran filem tersebut.

Tambahnya lagi, para pelakon juga teruja untuk menyiapkan filem itu untuk dipersembahkan buat para penonton yang sudah lama ternanti-nantikannya sejak ia diumumkan.

Selain John, "Mumbai Saga" turut membariskan aktor-aktor hebat lain iaitu Emraan Hashmi, Jackie Shroff, Kajal Aggarwal, Suniel Shetty, Prateik Babbar, Pankaj Tripathi, Rohit Roy, Amole Gupte, Samir Soni, Gulshan Grover dan Sharman Joshi.

Pada asalnya, ia dijadualkan untuk dirilis pada 19 Jun ini namun kini tarikh tayangannya telah dianjak ke satu tarikh baru yang bakal diumumkan kelak.

(Sumber: Pinkvilla)
(Sumber foto: Cinema Express)