Aktor Rajkummar Rao disahkan untuk bergandingan dengan aktres Kriti Sanon buat kali ketiga menerusi filem komedi terbaru arahan Abhishek Jain yang diberi judul "Second Innings".

Menurut penerbit Dinesh Vijan, idea untuk menghasilkan filem itu datang dari kehidupan sebenar, namun ia tidak diinspirasikan oleh mana-mana kisah benar yang berlaku.

"Kami telah mengubah jalan cerita filem ini menjadi sebuah komedi dengan cara unik kami tersendiri," ujarnya Vijan yang dipetik dari Bollywood Life.

Sehubungan dengan itu, Rajkummar dan Kriti akan membawa watak pasangan yang mengambil pasangan tua untuk dijadikan bapa dan ibu angkat bagi melengkapkan keluarga mereka.

Tambah pengarah pula, mereka menetapkan jadual penggambaran pada Mac lalu. Walau bagaimanapun pandemik COVID-19 menyebabkan segala urusan produksi mereka tergendala dan penggambaran ditunda.

"Judulnya bersesuaian dengan jalan cerita. Sesi penggambaran sepatutnya bermula Mac lalu di Delhi tetapi ianya terpaksa ditangguhkan berikutan pandemik," ujar Jain.

Selain Rajkummar dan Kriti, filem yang diterbitkan di bawah produksi Maddock Films itu turut menampilkan pelakon lain seperti Paresh Rawal dan Dimple Kapadia.

Untuk rekod, sebelum ini Rajkummar dan Kriti pernah berkolaborasi untuk menjayakan filem "Bareilly Ki Barfi, Raabta" dan "Stree".

Dalam perkembangan lain, Rajkummar akan dilihat menerusi filem komedi gelap "Chhalaang" yang diterbitkan atas kerjasama Ajay Devgn, Luv Ranjan, Ankur Garg dan Bhushan Kumar.

"Chhalaang" dijangka akan menemui penonton pada 12 June 2020. Walau bagaimanapun, kemungkinan besar ia akan ditangguhkan sehingga keadaan pandemik dilihat terkawal.

Sementara itu, Kriti pula bakal menerajui filem isu sosial "Mimi" dan juga "Bachchan Pandey" yang dijadual tayang pada 22 Januari 2021.

(Sumber: Bollywood Life)
(Sumber foto: Rajkummar Rao & Kriti Sanon Instagram)