Sebagai langkah untuk dilihat sebagai seorang aktres versatil, Rakul Preet Singh memberitahu dia akan terus bereksperimentasi dengan watak-watak dalam industri Bollywood.

"Saya di sini bukan untuk menghentikan sebarang stereotaip. Saya suka akan setiap watak yang saya mainkan di sini. Jika kamu hidup dalam persepsi orang lain, sampai bila-bila pun kamu tak akan kemana.

"Saya tak mulakan karier saya dari industri ini dan saya mahu orang ramai melihat versatiliti saya. Dengan cara mempelbagaikan watak dalam lakonan, orang akan lihat sisi lain saya," ujarnya yang dipetik dari Mumbai Mirror.

Menurutnya lagi, dia tidak pernah puas dengan apa yang dilakukan selama ini. Setelah menerajui 25 buah filem sepanjang berada dalam industri India Selatan, kini dia selesa berada dalam industri Bollywood.

Beralih ke perkembangan baru, Rakul akan membuat penampilan 'cameo' menerusi filem aksi romantik "Marjaavaan" arahan Milap Zaveri.

Filem itu turut menampilkan barisan pelakon utama seperti Sidharth Malhotra, Riteish Deshmukh dan Tara Sutaria. Ia bakal ditayangkan di pawagam pada 15 November ini.

Selain itu, Rakul turut mendedahkan bahawa dia telah menandatangani empat buah projek filem baru dan akan mengumumkannya secara rasmi tidak lama lagi.

(Sumber foto: Gethu Cinema)

(Sumber artikel: Mumbai Mirror)