Sangeeta Bijlani, mengomentari persamaannya dengan bekas pasangannya Salman Khan, mengatakan bahawa bukan semua hubungan 'putus' dari masa ke masa. Sangeeta dan Salman berpacaran selama satu dekad, dan hampir mahu bernikah.

Namun, Sangeeta Bijlani akhirnya berkahwin dengan pemain kriket Mohammed Azharuddin, dan bersara dari kerjayanya di Bollywood. Dia tetap ramah dengan Salman Khan, dan sering menghadiri acara yang dianjurkan olehnya.

Apabila ditanya bagaimana dia dapat terus berhubungan dengan Salman selama bertahun-tahun, katanya "Hubungan tidak pernah terputus. Kasih sayang antara rakan anda, rakan sekolah tidak akan pernah hilang. Orang akan datang dan pergi. Tidak ada siapa yang akan kekal dalam hidup. Itu tidak bermaksud anda merasa pahit atau marah. Pada satu ketika anda melalui perkembangan baharu. Ada ketika dalam hidup saya di mana saya kebudak-budakan dan bodoh, tetapi saya sudah dewasa sekarang. Hidup ini penuh dengan pengalaman. "

Salman juga pernah berkongsi mengenai niat menikahi Sangeeta di set Koffee dengan Karan. "Ada masanya saya sangat ingin berkahwin tetapi tidak terjadi. Saya selalu terlalu hampir. Mereka fikir saya adalah teman lelaki yang baik tetapi sukar untuk bertolak ansur dengan saya sepanjang hayat mereka." Dengan Sangeeta, kad perkahwinan semuanya sudah dicetak tetapi tidak terjadi, "katanya.

Bagi yang tidak tahu, Sangeeta membuat debut Bollywood pada tahun 1987 bersama Qatil, di samping Aditya Pancholi. Dia juga pernah muncul dalam filem seperti Tridev, Hathyar, dan Jurm. Sangeeta ada berkongsi dengan bahawa dia sedang mempertimbangkan kemunculan semula ke layar perak, kemungkinan besar melalui web siri.

(Sumber Foto: Mera Mirpur)