Jika sebelum ini hanya menyumbangkan suara menerusi lagu dalam filem, kini aktres Sonakshi Sinha bakal menerbitkan album sulung sendiri.

"Saya telah merakamkan kira-kira empat ke lima buah lagu yang digubah oleh rakan saya, Vishal Mishra. Sudah lama saya ingin menceburi bidang nyanyian kerana ianya adalah aktiviti yang saya gemari.

"Saya tiada masa untuk merakamkan video muzik kerana terikat dengan jadual penggambaran bagi beberapa buah filem namun selepas selesai dengan komitmen ini, saya akan meneruskan dengan rancangan saya," janji aktes itu.

Antara lagu yang pernah dinyanyikannya ialah "Let's Celebrate" dalam filem "Tevar", "Rajj Rajj Ke" dalam filem "Akira", "Move Your Lakk" dalam filem "Noor" serta single pertamanya berjudul "Aaj Mood Ishqholic Hai" di bawah label muzik dan filem T-Series.

Menurut laporan dari Mumbai Mirror, Sonakshi turut mendedahkan rancangannya untuk mengadakan sebuah pameran seni lukis. Tambahnya lagi, melukis adalah salah satu kelebihan dan hobinya.

Bagaimanapun, dia hanya akan berbuat demikian sekiranya sudah mempunyai banyak lukisan dengan harapan untuk berkongsi karya seni lukisnya kepada seluruh dunia.

Dalam perkembangan lain, aktres itu sedang menantikan tayangan filem barunya berjudul "Khandaani Shafakhana" bersama Varun Sharma, Annu Kapoor dan Badshah.

Selain itu, dia kini sedang menjalani penggambaran bagi filem "Bhuj: The Pride of India" bersama aktor gandingannya, Ajay Devgn.

Layari berita Bollywood terkini di laman web www.bollylah.com dan laman Facebook kami.

(Sumber artikel: Mumbai Mirror)
(Sumber foto: Urban Asian)