Pelakon Sonu Sood giat membantu orang-orang yang memerlukan bantuan sejak penutupan seluruh negara pada bulan Mac 2020. Apa yang dimulakan dengan membantu pekerja migran mencapai tujuan mereka, Sood telah mengembangkan sayapnya dengan orang dan organisasi yang berpikiran sama untuk memberikan bantuan kepada orang-orang di seluruh negara. Kini, dengan negara yang menyaksikan gelombang kedua wabak COVID-19 yang kejam, Sonu Sood telah melancarkan bantuan COVID-19 percuma.

Pada petang Selasa, Sonu Sood menggunakan laman Twitternya untuk mengumumkan pelancaran bantuan COVID percuma yang merangkumi perundingan dan ujian doktor secara percuma untuk virus tersebut. Dia telah melakukan ini di bawah yayasannya bernama Sood Foundation bekerjasama dengan Heal Well 24 dan Krsnaa Diagnostics Pvt Ltd.

Mengumumkan perkara yang sama, Sonu menulis, "Anda, ambil REHAT. Biarkan saya mengendalikan CABARAN ini. Melancarkan BANTUAN COVID PERCUMA dengan @ HealWell24 @ Krsnaa_D @ SoodFoundation"

Selain itu, Sonu Sood bersama pasukannya telah membantu orang-orang dengan mengatur silinder oksigen, memeriksa ketersediaan tempat tidur di hospital dan membantu mendapatkan ubat. Dengan lebih dari tiga juta kes dilaporkan setiap hari dalam beberapa hari terakhir di India, sistem penjagaan kesihatan menghadapi kekurangan bekalan yang besar.

(Sumber Foto: Cinema Express)