Sebagai persiapan sebelum memasuki set penggambaran filem sukan terbarunya, "Rashmi Rocket", aktres Taapsee Pannu kini sedang sibuk menjalani latihan kecergasan fizikal sejak dua bulan lalu.

Menurut pengarah Akarsh Khurana, watak yang dipegang oleh Taapsee adalah fiksyen tetapi jalan ceritanya merupakan gabungan beberapa kejadian sebenar yang melibatkan atlet wanita India dan antarabangsa.

Sehubungan dengan itu, Akarsh mendedahkan Taapsee kini menjalani latihannya di sebuah sekolah di Haridwar selama dua jam sehari untuk meningkatkan stamina dan memahirkan gerak tubuh seorang atlet.

"Tema yang kami ketengahkan adalah sukan, sementara jalan ceritanya berkisarkan tentang perjalanan atlet itu dari mula sehingga dia menjadi terkenal, serta terlibat dengan politik dan rasuah kesukanan.

"Kami turut mengupah seorang guru bahasa untuk mengajar Tapsee bertutur dan memahami frasa bahasa Kutchi. Penggambaran akan bemula pada 1 April ini di Kutch.

"Jadual penggambaran di sana akan dibahagikan kepada tiga. Selepas itu, kami akan berangkat ke Delhi pada Mei, serta Dehradun dan Mussoorie pada Jun" ujar Akarsh yang dipetik dari Mumbai Mirror.

Selain Taapsee, filem terbitan kerjasama Ronnie Screwvala, Neha Anand dan Pranjal Khandhdiya itu turut dibintangi oleh Aparshakti Khurana dan Priyanshu Painyuli.

"Rashmi Rocket" dijangka untuk ditayangkan di pawagam pada hujung tahun ini.

(Sumber: Mumbai Mirror)
(Sumber foto: FHM India)