Aktres Tamannaah Bhatia telah memberi kata putus untuk membintangi sebuah filem biopik sukan Kabbadi yang masih belum diberi judul, arahan Sampath Nandi.

Sehubungan dengan itu, Tamannaah diberi tanggungjawab untuk menggalas watak seorang jurulatih kepada sekumpulan atlet perempuan bagi sukan tersebut.

"Saya berkongsi pengalaman dan hubungan kerja yang baik bersama pengarah dan apabila saya menerima tawaran ini, saya mendapati skripnya sangat menarik dan membolehkan saya untuk bereksperimen.

"Sukan adalah salah satu perkara yang menarik minat saya. Terdapat pelbagai jenis latihan yang akan saya jalani bermula dari dialek ke postur badan hinggalah ke pengetahuan teknikal sebagai persediaan dalam filem ini," katanya.

Tambah aktres itu lagi, wataknya merupakan satu penghargaan kepada para jurulatih seperti Pullela Gopichand, Ramakant Achrekar, Guru Hanuman dan Satpal Singh.

Seperti yang dilaporkan menerusi Mumbai Mirror, Tamannaah akan digandingkan bersama aktor Telugu, Gopichand, yang membintangi filem aksi thriller "Chanakya".

Dalam pada itu, Tamannaah akan berkongsi skrin bersama aktor Chiranjeevi menerusi sebuah filem Telugu berjudul "Sye Raa" yang akan dirilis pada 2 Oktober ini.

Selain itu, dia juga akan membintangi sebuah filem Tamil bersama aktor Vishal sebagai peneraju utama berjudul "Action" dan filem "Petromax" arahan Rohin Venkatesan.

(Sumber foto: Vogue India)
(Sumber artikel: Mumbai Mirror)